Stormruiter

Het muziektheater spektakel De Stormruiter is het grootste project uit het Bidbook van Leeuwarden Fryslan 2018, culturele hoofdstad 2018.
Een epische vertelling over de strijd van de mens tegen het water, gebaseerd op de negentiende eeuwse novelle ‘Der Schimmelreiter’ van Theodor Storm.
Water
Het dramatische levensverhaal van de ambitieuze en eigenzinnige dijkgraaf Hauke Haien, die van jongs af aan maar één doel voor ogen heeft: Een dijk bouwen die de eeuwen zal trotseren. De handeling is verplaatst van Nord/Ost Friesland aan de Duitse waddenkust naar de Friese waddenkust. Anno 1650.
Jos Thie
De tekst is geschreven door Jos Thie voor een uitvoering in het kader van Leeuwarden Fryslân 2018 (Culturele Hoofdstad van Europa). In opdracht van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek en Stichting Faderpaard, dat zich beijvert voor het behoud van het Friese paard, het vergroten van het historisch besef en het onderstrepen van de bijzondere culturele waarde van het Friese paard. De regie is eveneens in handen van Jos Thie. De kenners weten het, Jos Thie staat garant voor: SPEKTAKEL!!!
Friese paarden
In de theaterproductie worden de hoofdrollen onder andere gespeeld door meer dan honderd Friese paarden en een keur aan bekende artiesten.
WTC Expo
De Stormruiter heeft het WTC Expo in Leeuwarden als locatie gekozen.